Bouwkundige keuring Rijswijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Rijswijk regelen kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Rijswijk.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Rijswijk checkt de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de sanitaire voorzieningen en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rijswijk plannen

Heel snel meer info over de algehele staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de gevel en en of er lekkages zijn. Daarbij kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Rijswijk.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Rijswijk

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Rijswijk en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar loop je alles in het huis na. De expert loopt alles na maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag staat de conclusie van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je daar een kostenindicatie om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €320 en €470. De totale prijs wordt bepaald door verschillendefactoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de bijgaande tabel berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Rijswijk.

Soort woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Appartement85 m2€295 – €320
Tussenwoning104 m2€345 – €365
Hoekhuis129 m2€400 – €435
Twee onder één kap166 m2€475 – €490
Vrijstaand177 m2€510 – €540
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rijswijk die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Maurik, Kerk Avezaath, Wadenoijen, Kapel Avezaath en Zoelen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rijswijk-4023

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Rijswijk checkt een onafhankelijk partij het woonobject. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Rijswijk). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Buren maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie