Bouwkundige keuring Heukelom

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Heukelom laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bieden wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Heukelom.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Heukelom checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de kozijnen, het schilderwerk en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heukelom afspreken

Wil jij meteen inzicht in de algehele staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan het voegwerk en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Heukelom.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Heukelom

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Heukelom en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag staat een lijst met de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens bekijk je hier een indicatie van de kosten om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €300 en €425. Het prijskaartje hangt af van allerlei factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Heukelom.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning96 m2275 – €305
Rijwoning109 m2€360 – €375
Hoekhuis133 m2€410 – €445
Twee onder één kap159 m2€470 – €505
Landhuis189 m2€520 – €535
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk erkende bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heukelom die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Berkel-Enschot, Raamsdonksveer, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe en Made.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heukelom-5066

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Heukelom checkt een neutrale partij de potentiële woning. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd zodra jij interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Heukelom). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Oisterwijk wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie