Bouwkundige keuring Margraten

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Margraten laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina bieden wij aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Margraten.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Margraten onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de kozijnen, het schilderwerk en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Margraten laten uitvoeren

Direct meer info over de staat en de waarde van een woonobject of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de vloerconstructies en en de staat van de isolatie. Hiermee krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Margraten.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons platform kan je ook veel uitleg vinden over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Margraten

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Margraten (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De expert heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2023 schommelen tussen de €310 en €435. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol in verband met de reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Margraten.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Studio87 m2285 – €305
Tussenwoning117 m2€360 – €385
Kopwoning143 m2€400 – €435
2-onder-1 kap167 m2€470 – €490
Landhuis198 m2€530 – €550
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Margraten die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Bemelen, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Banholt en Mheer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-margraten-6269

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Margraten onderzoekt een onpartijdige specialist de potentiële woning. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de koper te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren als je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Margraten). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Eijsden-Margraten loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het woonobject. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De deskundige noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie