Bouwkundige keuring Elst

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Elst inplannen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website bieden wij informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Elst.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Elst checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de kruipruimte en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Elst regelen

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van je woning of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de ventilatie en en de staat van de isolatie. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Elst.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Regel ook direct een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website vind je ook meer gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Elst

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Elst en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De specialist gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook krijg je ook inzage in een kostenindicatie om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €335 en €495. Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het bijgaande overzicht vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Elst.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde kosten
Appartementje94 m2300 – €330
Rijtjeshuis122 m2€350 – €365
Hoekpand143 m2€410 – €440
2-onder-1 kap152 m2€465 – €500
Vrijstaand178 m2€510 – €540
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Elst die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Uddel, Garderen, Hoevelaken, Nijkerkerveen en Hierden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-elst-3922

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Elst analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Belangrijk, want zo weet je precies wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de kopende partij op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt geadviseerd zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Elst). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Rhenen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De ingenieur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie