Bouwkundige keuring Voorst

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Voorst laten doen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op dit informatieplatform bekijk je aanvullende info over de verschillende keuringen, de onkosten en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Voorst.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Voorst benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Voorst afspreken

Wil je snel inzicht in de technische kwaliteit jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de plafonds en of er houtrot is. Zo weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Voorst.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform vind je ook meer informatie over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Voorst

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Voorst en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook bekijk je hier een overzicht met de kosten om de woonruimte in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €285 en €370. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van meerdere aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Voorst.

Type huis OppervlakteGeschatte kosten
Appartementje76 m2275 – €330
Rijtjeshuis118 m2€340 – €380
Hoekwoning143 m2€405 – €430
2-onder-1 kap166 m2€460 – €480
Herenhuis175 m2€510 – €535
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Voorst die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Apeldoorn, Lochem, Bronckhorst, Zutphen en Berkelland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-voorst-7395

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Voorst onderzoekt een onpartijdige partij het huis. Ideaal, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een huis dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Voorst). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Voorst maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de gebreken van de woning. Eventuele problemen komen meteen aan het licht. De ingenieur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Wilp
 • Bouwkundige keuring Twello
 • Bouwkundige keuring Teuge
 • Bouwkundige keuring Terwolde
 • Bouwkundige keuring Nijbroek
 • Bouwkundige keuring Steenenkamer
 • Plaats een reactie