Bouwkundige keuring Gemonde

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Gemonde inplannen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform lees je meer nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Gemonde.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Gemonde benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €325 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gemonde uitvoeren

Heb je belang bij meer info over de staat (en gebreken) van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de meterkast en of er houtrot is. Daarbij krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Gemonde.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform lees je ook handige toelichtingen over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Gemonde

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Gemonde (regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar loop je hele woning door. De deskundige loopt alles na maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je daar een kostenindicatie om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €335 en €380. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillende onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het overzicht hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Gemonde.

Type woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Etagewoning99 m2290 – €310
Rijwoning106 m2€355 – €390
Hoekpand125 m2€415 – €445
Geschakelde woning174 m2€455 – €505
Vrijstaand200 m2€515 – €560
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gemonde die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Den Dungen, Helvoirt, Cromvoirt, Berlicum en Oudheusden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gemonde-5292

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Gemonde bekijkt een onpartijdige partij het woonobject. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Gemonde). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Sint-Michielsgestel wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie