Bouwkundige keuring Appelscha

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Appelscha regelen is heel erg verstandig. Op die manier krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Hieronder verzamelen wij nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Appelscha.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Appelscha benadert het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de vloerconstructies en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Appelscha plannen

Wil je snel inzicht in de huidige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het voegwerk en of er houtrot is. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Appelscha.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform vind je ook meer uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Appelscha

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Appelscha (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document tref je een samenvatting van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien vind je hier een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €305 en €445. De uiteindelijke prijs bestaat uit een aantal variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het schema hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Appelscha.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte kosten
Appartement95 m2275 – €320
Tussenwoning123 m2€340 – €375
Hoekwoning133 m2€405 – €430
Twee onder één kap163 m2€475 – €500
Landhuis188 m2€525 – €550
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Appelscha die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Smilde, Bovensmilde, Drijber, Wijster en Spier.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-appelscha-9422

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Appelscha bekijkt een onafhankelijk partij het huis. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Appelscha). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Ooststellingwerf loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie