Bouwkundige keuring Zandeweer

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Zandeweer regelen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Zandeweer.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Zandeweer analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de dakbedekking en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €295 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zandeweer afspreken

Wil jij meteen een inspectie van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de gevel en en de staat van de CV-ketel. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Zandeweer.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Zandeweer

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een expert hebben die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Zandeweer en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin vind je een overzicht van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij bekijk je hier een schatting van de onkosten om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €350 en €405. De prijs hangt af van verschillende variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Zandeweer.

Type huis Aantal m2Gemiddelde onkosten
Appartement99 m2300 – €315
Rijwoning106 m2€335 – €375
Hoekpand125 m2€400 – €450
2-onder-1 kap173 m2€460 – €490
Vrijstaand190 m2€525 – €540
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zandeweer die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Eppenhuizen, Kantens, Toornwerd, Westerwijtwerd en Huizinge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zandeweer-9997

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Zandeweer analyseert een neutrale specialist het woonhuis. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de kopende partij goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld op het moment dat je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Zandeweer). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Het Hogeland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De expert biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie