Bouwkundige keuring Spaarndam

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Spaarndam laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je een helder beeld van de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Spaarndam.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Spaarndam inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere het stucwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie weet je alles over de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Spaarndam inplannen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan de vloeren en en of er lekkages zijn. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Spaarndam.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal kan je ook veel uitleg vinden over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Spaarndam

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Spaarndam en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar loop je hele woning door. De deskundige checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de observaties en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €275 en €390. De prijs is afhankelijk van verschillende facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de bijgaande tabel bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Spaarndam.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Studio90 m2275 – €310
Tussenwoning119 m2€355 – €390
Hoekwoning136 m2€415 – €445
Geschakelde woning152 m2€450 – €485
Vrijstaand186 m2€505 – €540
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Spaarndam die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Overveen, Velserbroek, Driehuis, Velsen-Zuid en IJmuiden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-spaarndam-2063

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Spaarndam bekijkt een objectieve expert het woonobject. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Spaarndam). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Haarlem wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de gebreken van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie