Bouwkundige keuring Velsen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Velsen uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze vergelijkingssite bieden wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Velsen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Velsen onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals het schilderwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Velsen uitvoeren

Heel snel een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de ventilatie en en of er sprake is van lekkages. Daarbij krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Velsen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Velsen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Velsen (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De expert loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De specialist kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je hier een kostenoverzicht om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €350 en €480. De totale prijs is gebaseerd op meerdere punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Velsen.

WoonobjectAantal m2Geschatte prijs
Flatwoning89 m2€290 – €310
Rijtjeshuis112 m2€355 – €380
Hoekwoning126 m2€400 – €445
Twee onder één kap150 m2€455 – €495
Landhuis180 m2€525 – €560
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Velsen die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Heemskerk, Beverwijk, Bergen Noord-Holland, Uitgeest en Castricum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-velsen-1991

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Velsen bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het woonobject. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een pand dat jij wil verhuren. Zo geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant in het geval je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Velsen). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Velsen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Velsen-Noord
 • Bouwkundige keuring IJmuiden
 • Bouwkundige keuring Velsen-Zuid
 • Bouwkundige keuring Driehuis
 • Bouwkundige keuring Velserbroek
 • Bouwkundige keuring Santpoort-Noord
 • Bouwkundige keuring Santpoort-Zuid
 • Plaats een reactie