Bouwkundige keuring Velsen-Zuid

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Velsen-Zuid regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je inzicht in de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie tref je praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Velsen-Zuid.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Velsen-Zuid onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals de kruipruimte en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Velsen-Zuid laten uitvoeren

Wil je snel inzicht in de huidige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan de kruipruimte en en of er lekkages zijn. Daarbij achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Velsen-Zuid.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal kan je ook veel informatie vinden over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Velsen-Zuid

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Velsen-Zuid (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert loopt alles na maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat de conclusie van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien bekijk je hier een schatting van de onkosten om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €450. De totale prijs wordt bepaald door diverse factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de regio is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de onderstaande tabel bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Velsen-Zuid.

Soort woningNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Appartementje96 m2285 – €320
Tussenwoning104 m2€360 – €375
Kopwoning138 m2€400 – €435
2-onder-1 kap168 m2€475 – €480
Landhuis194 m2€510 – €545
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk goede bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Velsen-Zuid die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in IJmuiden, Velsen-Noord, Wijk aan Zee, Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-velsen-zuid-1981

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Velsen-Zuid checkt een objectieve specialist de woning. Handig, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld als je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Velsen-Zuid). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Velsen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De deskundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie