Bouwkundige keuring Overveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Overveen inplannen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Overveen.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Overveen bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Overveen laten uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de staat en de waarde van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de ventilatie en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Overveen.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel informatie vinden over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Overveen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Overveen en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd staat in het document een tariefoverzicht om het verblijf in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €270 en €370. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door een aantal punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de tabel hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Overveen.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte kosten
Studio98 m2285 – €320
Rijwoning111 m2€340 – €370
Kopwoning129 m2€405 – €450
Twee onder één kap164 m2€450 – €490
Herenhuis191 m2€515 – €535
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Overveen die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Velserbroek, Driehuis, Velsen-Zuid, IJmuiden en Velsen-Noord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-overveen-2015

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Overveen checkt een neutrale specialist het gebouw. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een pand dat je wilt verkopen. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren in het geval je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Overveen). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Bloemendaal bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De deskundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie