Bouwkundige keuring Lisserbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Lisserbroek laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je een helder beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij actuele info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Lisserbroek.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Lisserbroek onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de ventilatie en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je een beeld van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lisserbroek laten uitvoeren

Wil je snel een analyse van de algehele staat van je woning of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Lisserbroek.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Lisserbroek

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Lisserbroek (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de keuring deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport staat de conclusie van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Ook staat in het document een indicatie van de kosten om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €320 en €420. De totale prijs is afhankelijk van verschillendepunten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Lisserbroek.

Type woningGrootteGeschatte prijs
Bovenwoning94 m2290 – €315
Rijwoning102 m2€360 – €380
Hoekwoning142 m2€400 – €450
Twee onder één kap161 m2€475 – €485
Herenhuis187 m2€530 – €550
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Lisserbroek die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Kaag, Buitenkaag, Abbenes, Weteringbrug en Leimuiderbrug.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lisserbroek-2165

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Lisserbroek onderzoekt een objectieve specialist de woning. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Lisserbroek). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Haarlemmermeer wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De expert verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie