Bouwkundige keuring Abbenes

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Abbenes uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een helder beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina kan je aan de slag met aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Abbenes.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Abbenes bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de kruipruimte en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Abbenes laten uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de technische kwaliteit jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Abbenes.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal tref je ook praktische uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Abbenes

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Abbenes (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op het onderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je hier een indicatie van de kosten om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €345 en €425. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van meerdere aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Abbenes.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte tarieven
Bovenwoning77 m2300 – €310
Rijtjeshuis116 m2€350 – €385
Hoekpand141 m2€410 – €445
Twee onder één kap152 m2€455 – €505
Vrijstaand197 m2€520 – €560
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Abbenes die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Weteringbrug, Leimuiderbrug, Burgerveen, Nieuw-Vennep en Beinsdorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-abbenes-2157

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Abbenes bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Abbenes). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Haarlemmermeer wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie