Bouwkundige keuring Den Burg

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Den Burg laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Den Burg.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Den Burg bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals het leidingwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Den Burg inplannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de algehele staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Den Burg.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal kan je ook veel informatie vinden over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Den Burg

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Den Burg (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist checkt alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de keuring vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk staat een lijst met de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenberekening om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €345 en €460. Het prijskaartje is gebaseerd op een aantal aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Den Burg.

Soort woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Appartementje91 m2295 – €305
Tussenwoning113 m2€360 – €380
Hoekhuis131 m2€410 – €445
Twee onder één kap172 m2€450 – €495
Landhuis196 m2€530 – €535
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Den Burg die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Huisduinen, Julianadorp, Den Oever, Westerland en Hippolytushoef.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-den-burg-1791

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Den Burg analyseert een onafhankelijk ingenieur het gebouw. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant op het moment dat je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Den Burg). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Texel wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie