Bouwkundige keuring Leimuiderbrug

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Leimuiderbrug uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Leimuiderbrug.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Leimuiderbrug benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de meterkast en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leimuiderbrug regelen

Wil jij meteen een indicatie van de bouwkundige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de groepenkasten en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Leimuiderbrug.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een woningtaxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige informatie over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Leimuiderbrug

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste zoek je een deskundige die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Leimuiderbrug en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Ook staat in het document een schatting van de onkosten om het huis in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €335 en €475. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendefacetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Leimuiderbrug.

Soort woningAantal m2Gemiddelde kosten
Bovenwoning89 m2290 – €305
Rijwoning113 m2€340 – €380
Hoekhuis130 m2€415 – €450
Geschakelde woning169 m2€455 – €500
Vrijstaand179 m2€525 – €560
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leimuiderbrug die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Burgerveen, Nieuw-Vennep, Beinsdorp, Boesingheliede en Cruquius.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leimuiderbrug-2155

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Leimuiderbrug bekijkt een neutrale deskundige de potentiële woning. Een aanrader, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een huis dat jij wil verhuren. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Leimuiderbrug). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Haarlemmermeer loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie