Bouwkundige keuring Zwaanshoek

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Zwaanshoek uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Zwaanshoek.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Zwaanshoek benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. het dak, pannen, dakbeschot en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zwaanshoek plannen

Op korte termijn inzicht in de huidige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. de fundering en en of er sprake is van lekkages. Ook weet je wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Zwaanshoek.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in februari 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal kan je ook veel uitleg vinden over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Zwaanshoek

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Zwaanshoek (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De expert heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin is een beoordeling te vinden met de observaties en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast bekijk je hier een schatting van de onkosten om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €330 en €430. Het prijskaartje is gebaseerd op een aantal punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de tabel hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Zwaanshoek.

Soort huisAantal m2Gemiddelde prijzen
Appartement80 m2275 – €305
Rijwoning122 m2€360 – €375
Kopwoning140 m2€400 – €430
2-onder-1 kap167 m2€475 – €500
Villa190 m2€520 – €555
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk erkende bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zwaanshoek die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hoofddorp, Bennebroek, Bentveld, Vogelenzang en Aerdenhout.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zwaanshoek-2136

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Zwaanshoek bekijkt een neutrale specialist het woonobject. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de koper te informeren over de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Zwaanshoek). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Haarlemmermeer wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie