Bouwkundige keuring Vijfhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Vijfhuizen inplannen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Vijfhuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Vijfhuizen onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de plafonds en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vijfhuizen inplannen

Op korte termijn duidelijkheid over de staat en de waarde van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het stucwerk en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Vijfhuizen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Vijfhuizen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Vijfhuizen en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert onderzoekt alles maar verplaatst niks en hakt niks open. Deze persoon gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Tevens staat in het document een kostenindicatie om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €290 en €405. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het overzicht hieronder bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Vijfhuizen.

Type huis GroottePrijsindicatie
Etagewoning82 m2285 – €330
Tussenwoning116 m2€355 – €365
Kopwoning125 m2€420 – €450
2-onder-1 kap169 m2€450 – €500
Villa186 m2€510 – €535
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vijfhuizen die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Zwaanshoek, Hoofddorp, Bennebroek, Bentveld en Vogelenzang.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vijfhuizen-2141

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Vijfhuizen controleert een onafhankelijk specialist het huis. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren als je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Vijfhuizen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Haarlemmermeer bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie