Bouwkundige keuring Oost-Graftdijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oost-Graftdijk regelen is dan zeer verstandig. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op dit informatieplatform tref je praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Oost-Graftdijk.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oost-Graftdijk controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de gevel en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oost-Graftdijk uitvoeren

Wil jij meteen een indicatie van de staat en de waarde van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakconstructie en en of er sprake is van lekkages. Ook krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Oost-Graftdijk.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform vind je ook meer toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Oost-Graftdijk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Oost-Graftdijk (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De specialist gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €435. De totaalprijs is afhankelijk van verschillende facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Oost-Graftdijk.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte prijzen
Etagewoning93 m2275 – €310
Rijwoning121 m2€350 – €380
Hoekhuis136 m2€420 – €430
Twee onder één kap168 m2€450 – €505
Villa188 m2€515 – €550
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oost-Graftdijk die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in West-Graftdijk, Noordeinde, Graft, De Rijp en Purmer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oost-graftdijk-1487

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Oost-Graftdijk onderzoekt een neutrale expert het huis. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Oost-Graftdijk). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Alkmaar loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het huis. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie