Bouwkundige keuring Beinsdorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Beinsdorp laten uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform bieden wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Beinsdorp.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Beinsdorp bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de ventilatie en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beinsdorp regelen

Direct inzicht in de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en of er houtrot is. Hiermee kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Beinsdorp.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website bekijk je ook nuttige uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Beinsdorp

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Beinsdorp (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook bekijk je hier een kostenberekening om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €305 en €470. De totale prijs hangt af van diverse onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Beinsdorp.

Soort woningGrootteGemiddelde prijzen
Appartementje97 m2275 – €325
Tussenwoning114 m2€360 – €365
Hoekhuis140 m2€415 – €445
Twee onder één kap153 m2€455 – €505
Landhuis199 m2€530 – €545
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind erkende bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beinsdorp die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Boesingheliede, Cruquius, Vijfhuizen, Zwaanshoek en Hoofddorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beinsdorp-2144

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Beinsdorp controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren als je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Beinsdorp). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Haarlemmermeer wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie