Bouwkundige keuring Hornhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Hornhuizen laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de technische kwaliteit van de woning en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Hieronder bekijk je alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Hornhuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Hornhuizen analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. het dak, dakpannen en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hornhuizen uitvoeren

Heb je belang bij meer info over de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de ventilatie en en de staat van de CV-ketel. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Hornhuizen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundige mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hornhuizen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hornhuizen en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €295 en €495. De prijs bestaat uit een aantal variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de onderstaande tabel delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hornhuizen.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijs
Appartement98 m2€275 – €305
Tussenwoning117 m2€335 – €375
Hoekhuis126 m2€415 – €450
2-onder-1 kap150 m2€465 – €480
Landhuis182 m2€505 – €535
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Hornhuizen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Kloosterburen, Lauwersoog, Vierhuizen, Zoutkamp en Houwerzijl.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hornhuizen-9978

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Hornhuizen analyseert een objectieve expert het woonobject. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hornhuizen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Het Hogeland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie