Bouwkundige keuring Dronryp

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Dronryp laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op ons woonplatform tref je nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Dronryp.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Dronryp onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de dakconstructie en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dronryp laten uitvoeren

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de meterkast en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Dronryp.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Dronryp

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Dronryp en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De inspecteur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage bekijk je hier een kostenoverzicht om het woonhuis in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €290 en €430. De totale prijs hangt af van verschillendeonderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Dronryp.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Studio86 m2€275 – €320
Rijtjeshuis125 m2€355 – €390
Hoekpand129 m2€415 – €450
2-onder-1 kap154 m2€450 – €490
Vrijstaand181 m2€510 – €550
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dronryp die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Marsum, Deinum, Blessum, Boksum en Hilaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dronryp-9035

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Dronryp bekijkt een neutrale ingenieur het verblijf. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een pand dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Dronryp). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Waadhoeke loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het woonobject. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De expert geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie