Bouwkundige keuring Haarzuilens

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Haarzuilens uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Hieronder kan je aan de slag met alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Haarzuilens.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Haarzuilens onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. het leidingwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier weet je alles over de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haarzuilens afspreken

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan het schilderwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Haarzuilens.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker vind je ook meer gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Haarzuilens

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste heb je een specialist nodig die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Haarzuilens (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de keuring meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je hier een overzicht met de kosten om het woonobject in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €345 en €390. Het kostenplaatje bestaat uit verschillende onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de bijgaande tabel verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Haarzuilens.

Soort woningOppervlakteGeschatte kosten
Appartement89 m2300 – €325
Tussenwoning117 m2€360 – €375
Hoekhuis126 m2€410 – €450
2-onder-1 kap159 m2€460 – €485
Landhuis184 m2€505 – €550
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Haarzuilens die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in De Meern, Vleuten, Snelrewaard, Polsbroek en Jaarsveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haarzuilens-3455

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Haarzuilens controleert een neutrale expert het huis. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt in beeld zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Haarzuilens). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Utrecht wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie