Bouwkundige keuring Anjum

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Anjum laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Anjum.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Anjum controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de fundering en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Anjum afspreken

Heel snel duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw appartement of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. het voegwerk en en of er sprake is van lekkages. Daarbij achterhaal je welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwadviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Anjum.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundige een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website lees je ook handige uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Anjum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Anjum en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. De ingenieur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €305 en €420. Het kostenplaatje bestaat uit meerdere punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Anjum.

WoonobjectGrootteGeschatte prijs
Etagewoning100 m2285 – €325
Rijtjeshuis114 m2€335 – €375
Kopwoning137 m2€400 – €450
2-onder-1 kap161 m2€460 – €480
Vrijstaand175 m2€505 – €535
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Anjum die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Engwierum, Ee, Oostrum, Jouswier en Metslawier.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-anjum-9133

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Anjum bekijkt een onpartijdige deskundige het gebouw. Slim, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd zodra jij een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Anjum). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Noardeast-Fryslân bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie