Bouwkundige keuring Hoeven

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Hoeven laten doen is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder bieden wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Hoeven.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Hoeven analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van het dak, dakpannen en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoeven plannen

Heb je belang bij een indicatie van de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en en of er asbest aanwezig is. Hiermee krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Hoeven.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Hoeven

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Hoeven (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De expert gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je hier een kostenindicatie om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €350 en €430. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol (met het oog op reiskosten). Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hoeven.

WoonobjectWoonoppervlakPrijsindicatie
Appartementje99 m2€285 – €330
Rijtjeshuis120 m2€360 – €385
Hoekwoning136 m2€400 – €430
Geschakelde woning153 m2€475 – €505
Landhuis196 m2€520 – €540
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoeven die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Zegge, Oudenbosch, Moerstraten, Heerle en Wouwse Plantage.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoeven-4741

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Hoeven checkt een neutrale bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Hoeven). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Halderberge loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke problemen worden direct aangegeven. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie