Bouwkundige keuring Vrouwenparochie

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Vrouwenparochie laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze vergelijkingssite lees je meer alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Vrouwenparochie.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Vrouwenparochie benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. het stucwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vrouwenparochie afspreken

Direct inzicht in de staat (en gebreken) van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. het schilderwerk en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Vrouwenparochie.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Vrouwenparochie

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Vrouwenparochie (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin staat de conclusie van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je hier een schatting van de onkosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €285 en €475. De totaalprijs is gebaseerd op diverse onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning speelt een rol vanwege de reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Vrouwenparochie.

Type woningGroottePrijsindicatie
Appartementje92 m2275 – €305
Rijtjeshuis118 m2€355 – €390
Kopwoning148 m2€405 – €450
Geschakelde woning166 m2€450 – €500
Vrijstaand200 m2€520 – €555
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vrouwenparochie die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in St.-Annaparochie, Westhoek, Hallum, Marrum en Nij Altoenae.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vrouwenparochie-9077

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Vrouwenparochie checkt een onpartijdige specialist de potentiële woning. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant op het moment dat je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Vrouwenparochie). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Waadhoeke doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. De deskundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie