Bouwkundige keuring Oudenbosch

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Oudenbosch inplannen is een verstandige keuze. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Oudenbosch.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Oudenbosch controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je meer helderheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €295 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudenbosch afspreken

Wil jij meteen inzicht in de huidige staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. het schilderwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Oudenbosch.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal bekijk je ook nuttige toelichtingen over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Oudenbosch

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Oudenbosch en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele gebreken. Tevens vind je daar een overzicht met de kosten om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €310 en €465. De totaalprijs hangt af van diverse factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Oudenbosch.

Type huis Aantal m2Gemiddelde onkosten
Bovenwoning84 m2300 – €320
Tussenwoning111 m2€340 – €385
Hoekwoning132 m2€400 – €445
Twee onder één kap156 m2€470 – €485
Villa191 m2€515 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oudenbosch die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Moerstraten, Heerle, Wouwse Plantage, Nispen en Wouw.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oudenbosch-4731

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Oudenbosch bekijkt een onafhankelijk expert het huis. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oudenbosch). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Halderberge wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie