Bouwkundige keuring Moerstraten

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Moerstraten laten doen kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Moerstraten.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Moerstraten onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de meterkast en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Moerstraten afspreken

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de vloeren en en de staat van de CV-ketel. Ook kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Moerstraten.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige toelichtingen over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Moerstraten

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Moerstraten (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag vind je een overzicht van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Ook vind je in het rapport een kostenindicatie om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €270 en €425. De prijs wordt bepaald door diverse variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Moerstraten.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartementje78 m2280 – €330
Tussenwoning106 m2€360 – €390
Hoekhuis133 m2€410 – €450
2-onder-1 kap153 m2€455 – €495
Villa179 m2€525 – €545
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Moerstraten die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Heerle, Wouwse Plantage, Nispen, Wouw en Schijf.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-moerstraten-4727

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Moerstraten controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonhuis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Moerstraten). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Roosendaal loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het woonobject. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie