Bouwkundige keuring Boazum

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Boazum inplannen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie tref je nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Boazum.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Boazum analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals het schilderwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Boazum regelen

Direct een inspectie van de staat en de waarde van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de meterkast en of er houtrot is. Hiermee kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Boazum.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Boazum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Boazum en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Als bijlage bekijk je hier een kostenoverzicht om de woning in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €310 en €460. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeonderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de vergelijker hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Boazum.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte tarieven
Etagewoning75 m2295 – €330
Tussenwoning113 m2€360 – €375
Hoekwoning130 m2€410 – €435
2-onder-1 kap158 m2€450 – €490
Landhuis180 m2€515 – €550
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Boazum die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Ysbrechtum, Tirns, Loënga, Scharnegoutum en Goënga.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-boazum-8635

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Boazum checkt een neutrale partij het huis. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een pand die binnenkort op de markt komt. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Boazum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele problemen worden direct benoemd. De deskundige weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie