Bouwkundige keuring Zuidbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Zuidbroek uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Zuidbroek.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Zuidbroek onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals het stucwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuidbroek laten uitvoeren

Direct een analyse van de algehele staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Zuidbroek.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Zuidbroek

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Zuidbroek (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk staat een lijst met de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €290 en €430. De totaalprijs wordt bepaald door allerlei variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed in verband met de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zuidbroek.

Type woningOppervlakteGemiddelde tarief
Appartement88 m2295 – €305
Rijtjeshuis125 m2€335 – €375
Hoekwoning132 m2€425 – €450
Geschakelde woning171 m2€460 – €505
Villa175 m2€515 – €555
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk professionele bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zuidbroek die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Noordbroek, Tripscompagnie, Borgercompagnie, Steendam en Siddeburen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuidbroek-9636

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Zuidbroek bekijkt een onafhankelijk expert het gebouw. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zuidbroek). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Midden-Groningen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie