Bouwkundige keuring Noord-Beveland

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Noord-Beveland inplannen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina kan je aan de slag met actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Noord-Beveland.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Noord-Beveland bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de dakbedekking en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noord-Beveland uitvoeren

Op korte termijn meer info over de bouwkundige staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. de fundering en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Noord-Beveland.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundige mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker vind je ook meer uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Noord-Beveland

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Noord-Beveland (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De ingenieur gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je daar een kostenoverzicht om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €275 en €460. De totale prijs hangt af van meerdere onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Noord-Beveland.

Type woningAantal m2Prijsindicatie
Flatwoning91 m2295 – €315
Rijwoning116 m2€345 – €390
Hoekpand127 m2€405 – €430
Geschakelde woning170 m2€475 – €500
Vrijstaand194 m2€505 – €535
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Noord-Beveland die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Goes, Borsele, Kapelle, Reimerswaal en Vlissingen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noord-beveland-4491

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Noord-Beveland onderzoekt een onafhankelijk specialist de woning. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Noord-Beveland). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Noord-Beveland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De specialist kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Kortgene
 • Bouwkundige keuring Kats
 • Bouwkundige keuring Colijnsplaat
 • Bouwkundige keuring Wissenkerke
 • Bouwkundige keuring Kamperland
 • Bouwkundige keuring Geersdijk
 • Plaats een reactie