Bouwkundige keuring Idaerd

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Idaerd laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je een helder beeld van de staat en waarde van de woning en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site bekijk je aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Idaerd.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Idaerd bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Idaerd afspreken

Wil je snel inzicht in de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de puien en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Idaerd.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Idaerd

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Idaerd (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Bovendien vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €310 en €475. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang vanwege de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Idaerd.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Flatwoning77 m2275 – €320
Rijwoning109 m2€355 – €375
Hoekpand150 m2€400 – €435
2-onder-1 kap172 m2€450 – €485
Villa193 m2€515 – €545
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Idaerd die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Eagum, Wergea, Warstiens, Warten en Grou.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-idaerd-9007

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Idaerd bekijkt een onafhankelijk ingenieur het verblijf. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een pand die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Idaerd). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Leeuwarden doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. De specialist kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie