Bouwkundige keuring Stampersgat

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Stampersgat inplannen is heel erg verstandig. Daarmee krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Stampersgat.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Stampersgat inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de dakconstructie en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stampersgat plannen

Behoefte aan een analyse van de huidige staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Stampersgat.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker vind je ook meer uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Stampersgat

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste heb je een expert nodig die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Stampersgat (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €275 en €485. De prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Stampersgat.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Studio78 m2275 – €305
Tussenwoning115 m2€355 – €385
Kopwoning143 m2€420 – €440
2-onder-1 kap171 m2€460 – €480
Herenhuis176 m2€515 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stampersgat die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oud Gastel, Bosschenhoofd, Hoeven, Zegge en Oudenbosch.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stampersgat-4754

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Stampersgat controleert een onpartijdige expert het woonobject. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Stampersgat). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Halderberge wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de gebreken van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie