Bouwkundige keuring Oud Gastel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Oud Gastel laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Zo zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze vergelijkingssite bieden wij actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Oud Gastel.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Oud Gastel inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals het leidingwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oud Gastel regelen

Heel snel een analyse van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het leidingwerk en en of er lekkages zijn. Hiermee kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Oud Gastel.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website vind je ook meer toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Oud Gastel

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Oud Gastel (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en schroeft niets open. De specialist beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag vind je een overzicht van de observaties en eventuele gebreken. Daarnaast bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €290 en €455. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillendefactoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Oud Gastel.

Type woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Bovenwoning92 m2€275 – €320
Rijwoning117 m2€340 – €370
Hoekhuis136 m2€420 – €450
Twee onder één kap164 m2€465 – €490
Landhuis178 m2€530 – €555
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oud Gastel die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Bosschenhoofd, Hoeven, Zegge, Oudenbosch en Moerstraten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oud-gastel-4751

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Oud Gastel analyseert een neutrale expert de potentiële woning. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oud Gastel). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Halderberge bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke gebreken worden direct benoemd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie