Bouwkundige keuring Cadzand

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Cadzand laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website verzamelen wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Cadzand.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Cadzand controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de puien en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Zo weet je alles over de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Cadzand plannen

Heb je belang bij een indicatie van de technische kwaliteit je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het stucwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Cadzand.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker vind je ook meer uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Cadzand

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Cadzand en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de wooninspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Daarbij krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €280 en €495. Het prijskaartje is afhankelijk van een aantal variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de regio is van belang in verband met de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Cadzand.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijzen
Etagewoning86 m2295 – €305
Rijwoning115 m2€360 – €380
Hoekhuis145 m2€400 – €440
2-onder-1 kap163 m2€470 – €500
Villa193 m2€505 – €560
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Cadzand die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Zuidzande, IJzendijke, Biervliet, Schoondijke en Hoofdplaat.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-cadzand-4525

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Cadzand controleert een objectieve specialist het verblijf. Een aanrader, want zo weet je precies wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Cadzand). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Sluis maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De ingenieur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie