Bouwkundige keuring Baaium

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Baaium regelen is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer actuele info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Baaium.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Baaium checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld het leidingwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Baaium regelen

Heel snel inzicht in de algehele staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de ventilatie en of er houtrot is. Zo kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Baaium.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook handige informatie over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Baaium

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Baaium (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De inspecteur gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat de conclusie van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Ook krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om de woning in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €285 en €495. De uiteindelijke prijs hangt af van diverse factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de tabel hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Baaium.

Type huis Aantal m2Geschatte prijzen
Bovenwoning98 m2285 – €330
Tussenwoning106 m2€355 – €385
Hoekpand145 m2€400 – €430
Geschakelde woning173 m2€470 – €480
Villa178 m2€525 – €545
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Baaium die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Easterlittens, Baard, Leons, Húns en Winsum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-baaium-8841

Advies over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Baaium bekijkt een neutrale specialist de potentiële woning. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €200.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Baaium). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Waadhoeke loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De expert noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie