Bouwkundige keuring Zorgvlied

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Zorgvlied uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina bekijk je praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Zorgvlied.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Zorgvlied checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het metselwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zorgvlied laten uitvoeren

Op korte termijn een analyse van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de algehele kavel en of er sprake is van vocht in de woning. Zo kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Zorgvlied.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker vind je ook meer uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Zorgvlied

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten zoek je een expert die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Zorgvlied en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist bekijkt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat de conclusie van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je daar een kostenberekening om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €285 en €395. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Zorgvlied.

Type huis Aantal m2Geschatte prijs
Studio97 m2275 – €320
Tussenwoning114 m2€350 – €380
Hoekwoning142 m2€405 – €440
2-onder-1 kap165 m2€460 – €495
Landhuis192 m2€530 – €545
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zorgvlied die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Donkerbroek, Waskemeer, Haulerwijk, Haule en Oosterwolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zorgvlied-8437

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Zorgvlied controleert een onpartijdige specialist de woning. Slim, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en kent het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd in het geval je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Zorgvlied). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Westerveld maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie