Bouwkundige keuring Warstiens

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Warstiens laten doen is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een idee van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina bieden wij nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Warstiens.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Warstiens analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de algehele kavel en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Warstiens regelen

Direct inzicht in de huidige staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Warstiens.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Warstiens

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Warstiens (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De expert gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een tariefoverzicht om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €285 en €490. Het kostenplaatje bestaat uit allerlei punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de tabel hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Warstiens.

WoonobjectAantal m2Geschatte tarieven
Flatwoning76 m2290 – €320
Rijtjeshuis116 m2€355 – €390
Hoekhuis132 m2€425 – €450
Twee onder één kap171 m2€470 – €480
Landhuis177 m2€505 – €560
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Warstiens die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Warten, Grou, Oosterend, Hoorn en Lies.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-warstiens-9004

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Warstiens bekijkt een neutrale ingenieur het gebouw. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een woonobject dat jij wil verhuren. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld op het moment dat je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Warstiens). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Leeuwarden loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de gebreken van de woning. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie