Bouwkundige keuring Zuidlaarderveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Zuidlaarderveen laten uitvoeren is heel erg verstandig. Zo krijg je een concreet beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site bieden wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Zuidlaarderveen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Zuidlaarderveen bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €345 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuidlaarderveen inplannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. De inspecteur bekijkt o.a. de meterkast en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Zuidlaarderveen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel gegevens vinden over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Zuidlaarderveen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Zuidlaarderveen (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de wooninspectie vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €315 en €425. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillendevariabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de regio is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Zuidlaarderveen.

Type woningAantal m2Geschatte tarieven
Etagewoning87 m2285 – €305
Rijwoning116 m2€355 – €370
Hoekpand131 m2€400 – €440
Geschakelde woning166 m2€470 – €480
Villa185 m2€515 – €545
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind geschikte bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zuidlaarderveen die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in De Groeve, Zuidlaren, Schipborg, Annen en Anloo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuidlaarderveen-9474

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Zuidlaarderveen bekijkt een neutrale ingenieur de woning. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Zuidlaarderveen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Tynaarlo wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie