Bouwkundige keuring Radewijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Radewijk regelen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Radewijk.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Radewijk checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €330 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Radewijk uitvoeren

Heel snel een indicatie van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. de kruipruimte en en de staat van de isolatie. Daarbij krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Radewijk.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het object geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook handige gegevens over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Radewijk

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een expert zoeken die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Radewijk (regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst niks en hakt niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Ook vind je daar een tariefoverzicht om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €350 en €495. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de tabel hieronder vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Radewijk.

Type woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Bovenwoning92 m2290 – €320
Tussenwoning110 m2€345 – €390
Hoekpand141 m2€410 – €445
Twee onder één kap156 m2€475 – €480
Villa192 m2€505 – €550
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Radewijk die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Anerveen, Holtheme, Den Velde, Anevelde en Ane.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-radewijk-7791

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Radewijk checkt een objectieve ingenieur het gebouw. Handig, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Radewijk). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Hardenberg wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie