Bouwkundige keuring Venebrugge

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Venebrugge regelen is dan zeer verstandig. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina lees je meer actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Venebrugge.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Venebrugge benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het leidingwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €315 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Venebrugge regelen

Wil jij meteen inzicht in de technische kwaliteit een gebouw of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de riolering en en de staat van de elektrische installatie. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Venebrugge.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Venebrugge

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Venebrugge (regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €305 en €420. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft invloed vanwege de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Venebrugge.

WoonobjectAantal m2Geschatte prijs
Flatwoning100 m2€285 – €320
Tussenwoning123 m2€340 – €370
Hoekhuis136 m2€405 – €435
Geschakelde woning150 m2€455 – €480
Herenhuis185 m2€510 – €540
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Venebrugge die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Radewijk, Anerveen, Holtheme, Den Velde en Anevelde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-venebrugge-7792

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Venebrugge checkt een onpartijdige specialist het woonhuis. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Venebrugge). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Hardenberg wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de gebreken van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De expert noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie