Bouwkundige keuring Anerveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Anerveen regelen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Anerveen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Anerveen controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere het leidingwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Anerveen uitvoeren

Behoefte aan een inspectie van de technische kwaliteit een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de plafonds en en de staat van de elektrische installatie. Tevens achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Anerveen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige informatie over Bouwtechnisch rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Anerveen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Anerveen (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en maakt niets open. Hij of zij beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je hier een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €325 en €375. De totale prijs wordt bepaald door verschillende variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Anerveen.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Studio79 m2275 – €310
Rijtjeshuis107 m2€350 – €370
Kopwoning145 m2€400 – €450
Geschakelde woning155 m2€455 – €505
Villa191 m2€530 – €555
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Anerveen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Holtheme, Den Velde, Anevelde, Ane en Gramsbergen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-anerveen-7788

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Anerveen checkt een neutrale specialist het woonhuis. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Zo verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd als je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Anerveen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Hardenberg loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De specialist kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie