Bouwkundige keuring Borgsweer

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Borgsweer laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je inzicht in de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Borgsweer.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Borgsweer onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Borgsweer inplannen

Heel snel een analyse van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de fundering en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Borgsweer.

Een extra voordelige bouwkeuring in februari 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal tref je ook praktische uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Borgsweer

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Borgsweer (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar loop je alles in het huis na. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie staat de conclusie van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €325 en €485. De totale prijs wordt bepaald door verschillendevariabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het overzicht hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Borgsweer.

Type woningOppervlakteGeschatte kosten
Etagewoning85 m2275 – €330
Tussenwoning113 m2€350 – €385
Kopwoning138 m2€405 – €440
Geschakelde woning151 m2€450 – €490
Herenhuis190 m2€510 – €535
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Borgsweer die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Termunterzijl, Termunten, Woldendorp, Wagenborgen en Nieuwolda.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-borgsweer-9949

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Borgsweer onderzoekt een onpartijdige ingenieur het woonobject. Handig, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd als je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Borgsweer). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Delfzijl loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De expert biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie