Bouwkundige keuring Striep

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Striep laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Striep.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Striep analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals o.a. de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €275 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Striep uitvoeren

Heel snel een inspectie van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de puien en kozijnen en of er houtrot is. Tevens weet je welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Striep.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website vind je ook meer uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Striep

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Striep (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een kostenindicatie om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €340 en €440. De totale prijs bestaat uit verschillende aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Striep.

WoonobjectOppervlaktePrijsindicatie
Appartement84 m2300 – €305
Tussenwoning115 m2€350 – €370
Hoekhuis137 m2€415 – €435
Geschakelde woning151 m2€470 – €495
Vrijstaand199 m2€505 – €540
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Striep die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Midsland, Kinnum, Baaiduinen, Kaard en Hee.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-striep-8892

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Striep analyseert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de woning. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een woonobject dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de kopende partij te informeren over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd als je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Striep). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Terschelling loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie