Bouwkundige keuring Hattem

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Hattem uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Hattem.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Hattem controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere het dak, dakpannen en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer helderheid over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €335 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hattem uitvoeren

Wil je snel inzicht in de technische kwaliteit een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de kozijnen en en de staat van de CV-ketel. Hiermee weet je welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Hattem.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hattem

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen heb je een expert nodig die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Hattem (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert checkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage bekijk je hier een kostenindicatie om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €275 en €460. De uiteindelijke prijs bestaat uit meerdere onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het totale tarief. In het schema hieronder vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Hattem.

Soort huisAantal m2Geschatte prijs
Studio88 m2295 – €330
Rijwoning113 m2€345 – €375
Hoekpand129 m2€415 – €440
Geschakelde woning163 m2€455 – €480
Villa184 m2€525 – €545
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hattem die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Zwolle, De Wolden, Staphorst, Meppel en Hoogeveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hattem-8051

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Hattem controleert een onpartijdige expert de potentiële woning. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake wanneer je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Hattem). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Hattem loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie