Bouwkundige keuring Heemstede

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Heemstede laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een idee van de de onderhoudssituatieen inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Heemstede.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Heemstede benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de sanitaire voorzieningen en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heemstede laten uitvoeren

Direct een analyse van de technische kwaliteit een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. het metselwerk en of er houtrot is. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Heemstede.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook handige toelichtingen over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Heemstede

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Heemstede (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. Hij of zij kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook bekijk je hier een kostenindicatie om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €345 en €425. De totaalprijs bestaat uit meerdere facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol vanwege de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de onderstaande tabel delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Heemstede.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte prijzen
Bovenwoning90 m2285 – €315
Tussenwoning110 m2€350 – €385
Hoekpand147 m2€415 – €450
Twee onder één kap165 m2€470 – €490
Herenhuis190 m2€510 – €560
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heemstede die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Bloemendaal, Zandvoort, Haarlem, Velsen en Heemskerk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heemstede-2103

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Heemstede bekijkt een objectieve partij het verblijf. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Heemstede). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Heemstede bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. De specialist noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie