Bouwkundige keuring Zandvoort

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Zandvoort inplannen is een verstandige keuze. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site lees je meer nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Zandvoort.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Zandvoort bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de algehele kavel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zandvoort uitvoeren

Heb je belang bij een inspectie van de algehele staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de puien en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Zandvoort.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal lees je ook aanvullende toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Zandvoort

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Zandvoort en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De ingenieur beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en eventuele gebreken. Tevens vind je daar een kostenberekening om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €275 en €490. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van meerdere punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Zandvoort.

Soort woningAantal m2Prijsindicatie
Flatwoning80 m2275 – €325
Rijwoning108 m2€345 – €380
Hoekwoning140 m2€415 – €440
2-onder-1 kap173 m2€455 – €500
Vrijstaand178 m2€525 – €550
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zandvoort die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Haarlem, Velsen, Heemskerk, Beverwijk en Bergen Noord-Holland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zandvoort-2041

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Zandvoort bekijkt een onpartijdige partij de potentiële woning. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zandvoort). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Zandvoort loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van de woning. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Bentveld
 • Plaats een reactie