Bouwkundige keuring Briltil

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Briltil uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een idee van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Briltil.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Briltil checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de vloerconstructies en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Briltil regelen

Heel snel inzicht in de algehele staat van je woning of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan het schilderwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Briltil.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Briltil

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Briltil (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de inspectie meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin staat een lijst met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je hier een tariefoverzicht om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €325 en €445. De prijs is afhankelijk van verschillende variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het overzicht hieronder delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Briltil.

Soort woningGrootteGemiddelde prijzen
Etagewoning82 m2285 – €310
Rijtjeshuis109 m2€335 – €370
Hoekhuis136 m2€405 – €445
Geschakelde woning154 m2€475 – €500
Villa184 m2€525 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Briltil die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Noordhorn, Garmerwolde, Thesinge, Sint Annen en Woltersum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-briltil-9805

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Briltil analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur het woonhuis. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Briltil). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Westerkwartier wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De ingenieur kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie