Bouwkundige keuring Vondelingenplaat

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Vondelingenplaat laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder bekijk je uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Vondelingenplaat.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Vondelingenplaat onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de meterkast en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vondelingenplaat plannen

Op korte termijn een analyse van de bouwtechnische staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. het voegwerk en en of er sprake is van lekkages. Tevens wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Vondelingenplaat.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website kan je ook veel uitleg vinden over FAQ.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Vondelingenplaat

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Vondelingenplaat (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De expert gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag tref je een samenvatting van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens krijg je ook inzage in een kostenberekening om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €300 en €375. Het kostenplaatje is gebaseerd op diverse punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Vondelingenplaat.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte kosten
Etagewoning90 m2295 – €315
Tussenwoning123 m2€355 – €380
Hoekwoning127 m2€405 – €450
Geschakelde woning174 m2€475 – €495
Landhuis197 m2€530 – €535
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vondelingenplaat die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Pernis Rotterdam, Hoogvliet Rotterdam, Rozenburg, Poortugaal en Rotterdam-Albrandswaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vondelingenplaat-3196

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Vondelingenplaat analyseert een neutrale ingenieur het verblijf. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Vondelingenplaat). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Rotterdam bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie