Bouwkundige keuring Macharen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Macharen laten doen is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website kan je aan de slag met uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Macharen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Macharen analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals het voegwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Macharen laten uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. het leidingwerk en en de staat van de elektrische installatie. Ook kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Macharen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform kan je ook veel gegevens vinden over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Macharen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Macharen (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de makelaar loop je hele woning door. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De expert heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk staat een lijst met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook vind je daar een kostenoverzicht om het woonobject in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €470. De totale prijs is gebaseerd op allerlei facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed in verband met de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het bijgaande overzicht bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Macharen.

Type woningAantal m2Geschatte prijs
Appartementje90 m2300 – €320
Rijwoning102 m2€335 – €385
Hoekpand148 m2€410 – €450
Geschakelde woning151 m2€450 – €490
Vrijstaand175 m2€530 – €560
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind geschikte bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Macharen die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Megen, Escharen, Keent, Overlangel en Neerloon.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-macharen-5367

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Macharen bekijkt een onafhankelijk specialist het verblijf. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld als je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Macharen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Oss wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie